Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@07:08:25 GMT

امکان پذیرش ۷۰ درصد رشته‌ها در واحد الکترونیکی

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۰۵۴۵۴

امکان پذیرش ۷۰ درصد رشته‌ها در واحد الکترونیکی

روزنامه فرهیختگان ۱۵ فروردین گزارشی در خصوص شرایط انتقال دانشجویان علاقه‌مند به آموزش مجازی در دانشگاه آزاد منتشر کرد و نوشت: مسئولان دانشگاه آزاد فکر همه‌جا را کرده‌اند و برای دانشجویانی که درگیر بیماری کرونا هستند یا امکان شرکت در کلاس‌ها را به هر دلیلی ندارند، شرایطی را فراهم کرده تا بتوانند به واحد الکترونیکی این دانشگاه منتقل شده و در بستر آموزش مجازی ادامه‌تحصیل دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از دو سال وقفه در آموزش حضوری دانشجویان دانشگاه‌های کشور به‌دلیل شیوع ویروس کرونا، دیروز بالاخره درِ دانشگاه‌ها به روی همه دانشجویان در تمام مقاطع تحصیلی گشوده شده و حالا دانشجویان می‌توانند در دانشگاه‌ها حاضر شده و مانند روزهای پیش از کرونا آموزش حضوری را از سر بگیرند. در این میان دانشگاه آزاد اسلامی همان‌طور که در آموزش مجازی ناشی از شرایط اپیدمی کرونا پیشرو بود، حالا در بازگشایی نیز پیشگام شده و از ۱۴ فروردین (دیروز) تمام واحدهای این دانشگاه بازگشایی شده و کلاس‌ها در تمام شهرها، تمام رشته‌ها و واحدها به‌صورت حضوری برگزار شد.

آنطور که دکتر طهرانچی رئیس این دانشگاه گفته است، ۹۰ درصد دانشجویان دز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند و حالا منعی برای شروع کلاس‌ها به‌صورت حضوری وجود ندارد. البته مسئولان دانشگاه آزاد فکر همه‌جا را کرده‌اند و برای دانشجویانی که درگیر بیماری کرونا هستند یا امکان شرکت در کلاس‌ها را به هر دلیلی ندارند، شرایطی را فراهم کرده تا بتوانند به واحد الکترونیکی این دانشگاه منتقل شده و در بستر آموزش مجازی ادامه‌تحصیل دهند؛ امکانی که در سایر دانشگاه‌ها اعم از دانشگاه‌های دولتی، پیام‌نور، علمی -کاربردی و... وجود ندارد. دانشجویان دانشگاه آزاد در تمام واحدها از چند روز آینده می‌توانند به سامانه منادا مراجعه کرده و درخواست انتقالی خود را ثبت کرده و واحد الکترونیکی را به‌عنوان واحد مقصد انتخاب کنند. هیچ منعی نیز برای هیچ‌کدام از دانشجویان وجود ندارد و هرکسی که امکان حضور در دانشگاه را نداشته باشد می‌تواند از این تسهیل استفاده کند. البته این امکان فعلا برای دانشجویان دکتری فراهم نشده اما در روزهای آینده برای این دانشجویان نیز تدابیری اتخاذ می‌شود. آخرین وضعیت درخواست‌های ثبت‌شده به‌صورت آنلاین در سامانه منادا قابل‌مشاهده خواهد بود و از طریق پیامک به اطلاع متقاضیان خواهد رسید.

 دانشجویانی که شرایط حضور در کلاس‌ها را ندارند می‌توانند دانشجوی واحد الکترونیکی شوند 
عزیز نجف‌پورآقابیگلو، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی در گفت‌وگو با «فرهیختگان» درباره جزئیات انتقال به واحد الکترونیکی گفت: «پس از دو سال و اندی آموزش مجازی درکل کشور کاملا این نوع آموزش جایگاه و اعتبار خود را یافته است. با توجه به کاهش شیوع کرونا و واکسیناسیون عمومی، زمان آن فرا رسیده که شیوه تشکیل کلاس‌ها به روال سابق بازگشته و دانشگاه‌ها کلاس‌های خود را به‌صورت حضوری برگزار کنند.» او اضافه کرد: «تمام واحدهای دانشگاه آزاد نیز با توجه به اطلاعیه ستاد کرونا، بعد از تعطیلات عید یعنی از روز چهاردهم فروردین (دیروز) به‌صورت حضوری برگزار شدند. البته برخی دانشجویان ممکن است بنا به دلیلی به‌صورت موقت یا دائم، امکان شرکت در کلاس‌ها را نداشته باشند. مسئولان دانشگاه آزاد با هدف ارائه خدمات بهینه و متنوع به دانشجویان و کمک به آنها برای‌ گذار از دوران کرونا، به این جمع‌بندی رسیدند تا دانشجویانی که شرایط حضور در کلاس‌ها را ندارند بتوانند انتقالی گرفته و دانشجوی واحد الکترونیکی شوند.»

نجف‌پورآقابیگلو با بیان اینکه واحد الکترونیکی در راستای گسترش عدالت آموزشی از ابتدا به‌صورت مجازی راه‌اندازی شد، تصریح کرد: «تمام فرآیندهای آموزشی، پژوهشی، مدیریتی و دانشجویی در این واحد مجازی بوده است و هیچ‌وقت به صورت حضوری با دانشجویان در ارتباط نبودیم. شیوع بیماری کرونا باعث شد تمام واحدهای دانشگاه آزاد فعالیت خود را در بستر آموزش مجازی ادامه دهند و درحال حاضر نیز با حضوری‌شدن تمام واحدهای دانشگاه، دانشجویانی که با مشکلاتی برای شرکت در کلاس‌ها مواجه هستند می‌توانند به واحد الکترونیکی منتقل شده و از امکانات این واحد بهره‌مند شوند.» مشاور و دبیر شورای فضای مجازی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: «این دسته از دانشجویان از این پس می‌توانند تحصیلات خود را در واحد الکترونیکی ادامه دهند و طبعا مدارک ایشان هم با اسم واحد الکترونیکی صادر خواهد شد. کیفیت آموزش در این واحد از سطح بالایی برخوردار است. معتقدم این اقدام، به نوعی آموزش را برای دانشجویان تسهیل کرده و امکانی است که تنها دانشگاه آزاد برای دانشجویان خود فراهم کرده و سایر دانشگاه‌ها امکان این‌گونه تسهیل در تغییر واحد دانشگاهی و روش آموزش را ندارند.»

 دانشجویان می‌توانند در سامانه منادا درخواست خود را ثبت کنند. او در ادامه درخصوص روند ثبت‌نام دانشجویان برای تحصیل در واحد الکترونیکی نیز توضیح داد: «دانشجویان می‌توانند در سامانه منادا monada.iau.ir که سامانه انتقال دانشجویی است درخواست خود را ثبت کرده تا پس از تایید واحد مبدا، سازمان مرکزی و طی‌شدن مراحل سیستمی در اسرع‌وقت به درخواست آنها رسیدگی شود. البته طبق اعلام معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد، برای بازگشایی سامانه منادا چند روز زمان لازم است و ظرف چند روز آینده، سامانه باز شده و به دانشجویان اطلاع‌رسانی خواهد شد.»
او در پاسخ به این سوال که آیا محدودیتی برای انتقالی دانشجویان به واحد الکترونیکی وجود دارد یا خیر، عنوان کرد: «فعلا امکان انتقالی دانشجویان دکتری به این واحد دانشگاهی وجود ندارد؛ همچنین در برخی رشته‌ها ممکن است محدودیت ثبت‌نام وجود داشته باشد. بنابراین دانشجویان باید در مرحله اول درخواست خود را ثبت کنند. ما برای اکثریت دانشجویان دانشگاه آزاد به غیر از مقطع دکتری این امکان را داریم که پذیرای آنها باشیم و در این خصوص هیچ‌گونه منعی وجود ندارد. البته این امکان وجود دارد که برخی رشته‌های خاص در واحد الکترونیکی ارائه نشده باشد که برای این رشته‌ها نیز در آینده نزدیک تدابیری اتخاذ می‌شود. البته دانشجویانی که به واحد الکترونیکی منتقل شوند در پایان دوره مدرک همین واحد را دریافت خواهند کرد.»

 امکان پذیرش بیش از ۷۰درصد رشته‌ها در واحد الکترونیکی وجود دارد
نجف‌پورآقابیگلو گفت: «اکثر رشته‌هایی که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارند در واحد الکترونیکی نیز تدریس می‌شوند. به‌عبارت بهتر امکان پذیرش بیش از ۷۰ درصد رشته‌های دانشگاه آزاد در این واحد وجود دارد؛ درحال حاضر طبق درخواست‌ها و مراجعاتی که دانشجویان طی سال‌های گذشته داشته‌اند، بسیاری از رشته‌ها برقرار شده و در آنها دانشجو جذب شده است. البته ممکن است برخی رشته‌ها به دلیل به حد نصاب نرسیدن تشکیل نشده باشد که که در صورت نیاز قابل تشکیل هستند.»
رئیس دانشگاه آزاد واحد الکترونیکی تاکید کرد: «با این اوصاف دانشجویان می‌توانند از طریق سامانه منادا درخواست خود را ثبت کنند؛ اگر رشته‌ای این ترم تشکیل نشود تلاش خواهیم کرد تدابیری اندیشیده تا آن رشته نیز ایجاد شود و در این خصوص نیز منعی نخواهیم داشت. اجازه نخواهیم داد شرایط پیش‌آمده توسط کرونا دانشجویان را با مشکل مواجه کند.»

واحد الکترونیکی دارای زیرساخت آموزش مجازی موسوم به وادانا است او در ادامه درباره زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های دانشگاه آزاد واحد الکترونیکی نیز صحبت به میان آورد و توضیح داد: «واحد الکترونیکی، دارای زیرساخت آموزش مجازی موسوم به وادانا است. در سال ۹۸ بیش از یک‌میلیون و۱۵۰هزار دانشجوی دانشگاه آزاد توسط این واحد پشتیبانی شد. ترم   جاری نیز ۷۵۰هزار دانشجوی دانشگاه آزاد روی سامانه آموزش مجازی وارد شده و در کلاس‌ها شرکت کردند.» او با بیان این که از اساتید تراز یک دانشگاه آزاد و سایر دانشگاه‌ها برای برگزاری دوره‌ها در واحد الکترونیکی استفاده می‌شود، ادامه داد: «ما از ظرفیت اعضای هیات‌علمی تمامی واحدهای کشور به‌صورت حق‌التدریسی استفاده می‌کنیم و تمام فرآیندهای کاری ما به‌صورت مجازی برگزار می‌شود. واحد الکترونیکی طی سال‌های قبل کرونا در بیشترین حالت ۲۰ هزار دانشجو داشته ولی عملا توانست در سال۹۸ زیرساخت آموزش مجازی بالغ بر یک میلیون و۱۵۰ هزار دانشجو را تامین کند.

نجف‌پورآقابیگلو در ادامه با تاکید بر اینکه بهترین اساتید دانشگاه آزاد اسلامی در آموزش و فرآیند پایان‌نامه‌ها با این واحد دانشگاهی همکاری دارند، اظهار کرد: «برای افرادی که به هر دلیلی امکان تحصیل حضوری ندارند یا مشغول کار بوده و اشتغال توام با تحصیل دارند و برای شرکت در کلاس‌ها با مشکل مواجه هستند، امکان آموزش مجازی را فراهم کرده‌ایم و واحد الکترونیکی زیرساخت‌های لازم را برای این دسته از دانشجویان فراهم کرده است.» رئیس دانشگاه آزاد واحد الکترونیکی گفت: «یکی از سیاست‌های دانشگاه در ارتقای مخاطبان خود می‌تواند آموزش مجازی باشد، زیرا دهه گذشته تحصیلات مهم‌تر از اشتغال بوده و اشتغال مطلوب از پل تحصیلات آکادمیک می‌گذشت اما طی چند سال گذشته این روند تغییر کرده و اکثر جوانان می‌توانند به‌موازات تحصیل اشتغال خود را نیز داشته باشند. البته سیاست دانشگاه آزاد اسلامی این نیست که آموزش مجازی را جایگزین آموزش حضوری کند ولی برای قشری که بنا به هر دلیلی امکان مشارکت جدی و حضور در کلاس‌ها را ندارند آموزش مجازی، آموزش مطلوبی خواهد بود و پیش‌بینی‌مان این است که در آینده نزدیک شاهد ارتقا و توسعه درخواست‌ها برای آموزش مجازی در کشور خواهیم بود.»
او در ادامه اضافه کرد: «همچنین معتقدم آموزش آنلاین به‌مراتب از آموزش آفلاین کیفیت بیشتری دارد و تمایل به آموزش آنلاین از دانشگاه‌هایی که صرفا خدمات آفلاین ارائه می‌دهند، مخاطب بیشتری خواهد داشت و تلاش خواهیم کرد آموزش مجازی را در دانشگاه آزاد ادامه دهیم. دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان دانشگاهی که نیاز و مطالبات دانشجویان برای آن محترم است به این مطالبه احترام گذاشته و این نوع آموزش را ادامه داده و در این راستا موانع را برطرف خواهد کرد.»

منبع: روزنامه فرهیختگان برچسب‌ها کرونا مدارس دانشگاه آزاد اسلامی تدریس آنلاین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کرونا مدارس دانشگاه آزاد اسلامی کرونا مدارس دانشگاه آزاد اسلامی تدریس آنلاین دانشگاه آزاد اسلامی دانشجویان می توانند واحد الکترونیکی واحد الکترونیکی درخواست خود را ثبت دانشگاه آزاد برای دانشجویان شرکت در کلاس ها دانشگاه آزاد صورت حضوری کلاس ها سامانه منادا تمام واحدهای آموزش مجازی دانشگاه ها فراهم کرده وجود ندارد رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۵۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سروری‌مجد، قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در جریان سفر یک روزه خود به عسلویه، ضمن دیدار با علمای اهل سنت و امامان جمعه عسلویه و نخل تقی از چند مجتمع پتروشیمی مستقر در عسلویه بازدید و با مدیران شرکت پتروشیمی دماوند و مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی دیدار و بستر‌های همکاری دانشگاه با صنایع را تشریح کرد.

قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه‌ای در حاشیه این دیدار‌ها با تأکید بر اینکه در سه سال گذشته، گسترش حوزه فناوری در دانشگاه از تأکیدات رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوده، اظهار کرد: با حمایت مدیران ارشد سازمانی و همت همکاران در استان‌ها، برخی از واحد‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری از حوزه‌ها، برندی معتبر در کشور شده‌اند که پیشنهاد می‌شود صنایع حتماً از این واحد‌های فناور بازدید کنند.

وی با بیان اینکه شرایط مناسب رفاه و آرامش در دانشگاه آزاد اسلامی برقرار شده، عنوان کرد: هر سال شاهد رشد جمعیتی مناسب از لحاظ تعداد دانشجو در دانشگاه هستیم. ۱۵۰ هزار دانش‌آموز در ۸۰۰ مدرسه در سراسر کشور در حال تحصیل بوده و ۳۰ هزار دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاه مشغول تحصیل هستند که با افزایش واحد‌های بین‌الملل، هدف‌گذاری برای ۱۰۰ هزار دانشجو صورت گرفته است. ضمن اینکه در شرایط تحصیل دانشجویان غیرایرانی با تأکید بر پاسداشت زبان فارسی، تدریس به زبان رسمی کشور صورت می‌گیرد.

سروری‌مجد با اشاره به برخی طرح‌های دانشجویی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: یکی از طرح‌هایی که با استقبال از سوی دانشجو و صنعت روبرو بوده، طرح پویش است که دانشجویان به‌عنوان نیروی کار، برای تجربه‌اندوزی و با حداقل هزینه به صنایع معرفی خواهند شد و پس از اتمام تحصیل، صنایع به انتخاب خود می‌توانند مستعدترین‌ها را جذب کنند. همچنین مدارس عالی مهارتی به‌عنوان طرح راهگشا با توجه به نیاز صنایع و رفع این نیاز‌ها در مناطق تأسیس می‌شوند.

وی اضافه کرد: مزیت مهم دانشگاه آزاد اسلامی، وجود آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های پیشرفته و مجهز است که با توجه به یکپارچگی دانشگاه، این ظرفیت‌ها در خدمت هر واحد دانشگاهی در هر استان به‌عنوان پشتیبان برای انعقاد قرارداد با صنایع قرار می‌گیرد. این اقدامات نشان‌دهنده تحولاتی است که در دانشگاه به وجود آمده تا آینده‌ای روشن برای دانشگاه، کشور و نسل جوان ترسیم شود.

دانشگاه آزاد کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌ها به استان‌هاست

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز با بیان اینکه در مدیریت جدید دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان مجموعه یکپارچه و ید واحد در مسائل دانشگاهی و کشوری ایفای نقش می‌کند، گفت: آن چیزی که در استان بوشهر به‌عنوان چالش یا مزیت وجود دارد در حقیقت دغدغه یا فرصتی برای کل دانشگاه آزاد اسلامی است.

سعید رازقی ادامه داد: در کل استان‌ها با توجه به فرصت‌های موجود، ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی از طریق دانشگاه آن استان پای‌کار آورده می‌شود و در حقیقت این دانشگاه در هر استان، مدخل و کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌های پژوهشی، آموزشی و مهارتی دانشگاه به استان‌هاست.

وی با اشاره به وجود نفت، گاز، پتروشیمی، دریا و نخیلات در استان بوشهر بیان کرد: امید است با این حس همکاری و علاقه‌مندی موجود در دانشگاه و صنایع مستقر در عسلویه با انعقاد قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه‌های همکاری، آنچه به‌عنوان مأموریت در حوزه‌های ذکر شده برای دانشگاه در نظر گرفته و در استان بوشهر عملیاتی و به منصه ظهور رسانده شود.

دانشگاه‌ها راهگشای صنایع هستند

مدیر فنی مجتمع شرکت دماوند انرژی عسلویه نیز با ابراز علاقه‌مندی ارتباط با دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: بستر همکاری فراهم است و از چند جهت می‌توان این ارتباط را پیش برد.

غلامرضا یعقوب‌زاده با بیان اینکه می‌توان تلفیق صنعت و دانشگاه را پیش برد، افزود: این پتروشیمی می‌تواند پذیرای دوره‌های کارآموزی دانشجویان دانشگاه باشد که امکانات رفاهی نظیر خوابگاه نیز مهیاست و قطعاً در طرح‌های توسعه‌ای از این گروه از دانشجویان می‌توان بهره برد.

وی با بیان اینکه در بخش R&D نیز می‌توان از ظرفیت دانشگاه بهره گرفت، مطرح کرد: در بخش فنی چالش‌هایی وجود دارد که با توجه به اینکه دانشگاه و دانشجویان به دانش روز مسلط هستند، به‌ویژه در بحث افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی و نیز افزایش ایمنی و کارایی تجهیزات می‌توانند راهگشای صنایع باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • نقش مؤثر دانشجویان در فرآیند جهاد تبیین با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فضای مجازی
  • سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد سلماس میزبان آزمون کنکور سراسری
  • فعالیت هدفمند در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد
  • رقابت بیش از ۱۰ هزار نفر در رشته علوم تجربی
  • بازگشت دوباره رشته پرستاری به دانشگاه آزاد بوشهر
  • آغاز آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در کرمانشاه
  • رقابت داوطلبان گروه‌های ریاضی و انسانی در قزوین